Kuntasektorin jäsenenä

Edustamme kuntien ja kuntayhtymien palveluksessa yli 6000 työntekijää, jotka työskentelevät hallinnon, kulttuurin ja terveystoimen esimiehinä ja asiantuntijoina. 

 

Ammattiryhmiämme kuntasektorilla ovat 

  • kulttuuritoimessa kirjastonhoitajat, museoamanuenssit, kulttuuritoimen tuottajat sekä nuoriso- ja liikuntatoimen ohjaajat
  • hallinnon ammattiryhmissä suunnittelijat, tutkijat, projektityöntekijät sekä johto- ja esimiestehtävissä toimivat sekä tiedottajat ja kääntäjät
  • terveystoimessa suuhygienistit ja geronomit.

Uutiset

3.4.2018 Jäsentilaisuus Helsingin henkilöstöasioista ja kuntasopimuksesta 5.4.

Miten perhevapaat muuttuvat? Saako lomarahan vaihtaa vapaaksi? Mitä muutoksia on palkoissa ja työajoissa? Tule kuulemaan, mitä uutta tuli kuntasopimukseen.

Lue lisää

 

28.3.2018 Infobladet Kommunteamet 1/2018

Akava-förbunden informerar sina medlemmar om arbetsmarknadsfrågor som berör den kommunala sektorn bl.a. genom infobladet Kommunteamet som utkommer fyra gånger om året.

Lue lisää

 


Edunvalvonta

Pääosaan kuntasektorin jäsenistämme sovellettava työehtosopimus on Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus KVTES.

 

Pieni osa jäsenistämme on opettajien virka- ja työehtosopimuksen OVTES:n piirissä.

 

Vaikutamme jäsentemme palkkaukseen ja työehtoihin sekä sopimusneuvotteluissa että antamalla henkilökohtaista tukea ja neuvontaa. Voit vaikuttaa neuvottelutavoitteisiin oman jäsenyhdistyksesi kautta. Liitossa kuntasektorin edunvalvontaa koordinoi kunnan neuvottelukunta, jossa jäsenyhdistyksillä on edustus.

 

Sopimusneuvotteluissa jäseniämme edustaa Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry, jonka toiminnassa olemme aktiivisesti mukana. Työpaikoilla jäseniämme edustavat JUKOn luottamusmiehet.

 

Lisäämme tietoutta jäsentemme ammateista ja tuomme esille jäsenten työn vaativuuden.

 

Työsuhteeseen liittyvät pulmat

Liiton asia- ja lakimiehet auttavat työsuhteen pulmissa ja palkkaneuvotteluissa. Jos työsuhteen ehdoissa tai palkkauksessa on sinua pohdituttava asia, sinun kannattaa kysyä asiaa esimieheltäsi tai henkilöstöhallinnosta. Halutessasi työnantajasta riippumattoman näkemyksen ota yhteyttä työpaikkasi JUKOn luottamusmieheesi tai liiton toimistoon.

> Kun tarvitset apua, toimi näin

 

Älä epäröi ottaa yhteyttäYhteydenotto

Jos tarvitset työsuhteeseen liittyvää apua, ota yhteyttä lakimiehiimme. Kerro lomakkeella, millaisessa asiassa tarvitset apua. Palvelun nopeuttamiseksi pyydämme sinua täyttämään valmiiksi jäsennumeron ja yhteystietosi. Lakimiehemme on sinuun henkilökohtaisesti yhteydessä.Korpisaari, Jaakko, neuvottelupäällikkö
Kuntasektorin sopimus- ja neuvottelutoiminta
Puhelin 0201 235 363

Ikonen, Harri, lakimies
Kunta-, valtio-, yliopisto- ja amk-sektorin virka- ja työsuhdeneuvonta
Puhelin 0201 235 354
Saari, Elina, lakimies
Kunta-, valtio-, yliopisto- ja amk-sektorin virka- ja työsuhdeneuvonta
Puhelin 0201 235 353