Valtiosektorin jäsenenä

Akavan Erityisalojen jäsenyhdistysten jäsenistä valtion palveluksessa on noin 2 800 henkilöä. Pääosa valtion sektorin jäsenistä toimii valtionhallinnossa asiantuntija- ja esimiestehtävissä. Opetusministeriön hallinnonalalla opetusministeriössä, opetushallituksessa ja hallinnonalan muissa virastoissa työskentelee suhteellisesti eniten liiton jäseniä verrattuna muihin hallinnonaloihin.


Uutiset

19.3.2018 Lue uusin valtion jäsentiedote Keppi ja porkkana

Virka- ja työehtosopimusneuvottelut käyty tältä erää - tutustu uuteen sopimukseen.

Lue lisää

 

6.3.2018 JUKO: Sopimukset tasoltaan kohtuullisia

Yliopistoratkaisun synnyttyä JUKOn kaikkia sopimusaloja koskeva ylitö- ja vuoronvaihtokielto peruuntui.

Lue lisää

 


Edunvalvonta

Pääosaan valtiosektorin jäsenistämme sovellettava työehtosopimus on Valtion yleinen virka- ja työehtosopimus. Sopimusneuvotteluissa jäseniämme edustaa Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry, jonka toiminnassa olemme aktiivisesti mukana.

  

Vaikutamme jäsentemme palkkaukseen ja työehtoihin sekä sopimusneuvotteluissa että antamalla henkilökohtaista tukea ja neuvontaa. Lisäämme tietoutta jäsentemme ammateista ja tuomme esille jäsenten työn vaativuuden.

 

Voit vaikuttaa neuvottelutavoitteisiin oman jäsenyhdistyksesi kautta. Liitossa valtiosektorin edunvalvontaa koordinoi valtion neuvottelukunta, jossa jäsenyhdistyksillä on edustus.

 

Liiton asia- ja lakimiehet auttavat työsuhteen pulmissa ja palkkaneuvotteluissa Sinun kannattaa selvittää kysymystäsi ensin esimieheltäsi tai henkilöstöhallinnosta. Halutessasi työnantajasta riippumattoman näkemyksen ota yhteyttä luottamusmieheesi tai liiton toimistoon.


Yhteydenotto

Jos tarvitset työsuhteeseen liittyvää apua, ota yhteyttä lakimiehiimme. Kerro lomakkeella, millaisessa asiassa tarvitset apua. Palvelun nopeuttamiseksi pyydämme sinua täyttämään valmiiksi jäsennumeron ja yhteystietosi. Lakimiehemme on sinuun henkilökohtaisesti yhteydessä.Eskola, Kari, työmarkkinalakimies
- Valtiosektorin ja kirkon sektorin sopimus- ja neuvottelutoiminta
- Yksityinen museoala
- YTN:n järjestösektorin edunvalvonta
Puhelin 0201 235 367

Ikonen, Harri, lakimies
Kunta-, valtio-, yliopisto- ja amk-sektorin virka- ja työsuhdeneuvonta
Puhelin 0201 235 354
Saari, Elina, lakimies
Kunta-, valtio-, yliopisto- ja amk-sektorin virka- ja työsuhdeneuvonta
Puhelin 0201 235 353