Yksityissektorin jäsenenä

Akavan Erityisalojen jäsenyhdistysten jäsenistä noin 40 prosenttia on yksityissektorin palveluksessa. Liiton jäseniä työskentelee käytännössä kaikilla sopimusaloilla ja lisäksi aloilla ja työpaikoissa, joissa ei ole vielä työehtosopimuksia.

 

Jäseniä työskentelee tyypillisesti esimerkiksi viestinnän, henkilöstöhallinnon, taloushallinnon, koulutussuunnittelun, käännösalan, hyvinvoinnin ja vapaa-aikasektorin sekä assistenttityön tehtävissä.


Uutiset

25.3.2018 Rahoitusalalle viimein sopu - ylityökielo päättyy

Neuvotteluissa hiertäneestä viikonlopputyöstä sovitaan ensisijaisesti paikallisella tasolla.

Lue lisää

 

20.3.2018 Rahoitusalan työriidan sovittelu jatkuu torstaina 22.3.2018

Lakot uhkaavat rahoitusalaa maanantaina. Neuvottelujärjestömme YTN ei ole niissä mukana, mutta osallistuu sovitteluun.

Lue lisää

 


Edunvalvonta

Vaikutamme jäsentemme palkkaukseen ja työehtoihin sekä sopimusneuvotteluissa että antamalla henkilökohtaista tukea ja neuvontaa. Lisäämme tietoutta jäsentemme ammateista ja tuomme esille jäsenten työn vaativuuden.

 

Voit vaikuttaa neuvottelutavoitteisiin oman jäsenyhdistyksesi kautta. Liitossa yksityissektorin edunvalvontaa koordinoi yksityissektorin neuvottelukunta, jossa jäsenyhdistyksillä on edustus.

 

Liiton asia- ja lakimiehet auttavat työsuhteen pulmissa ja palkkaneuvotteluissa Sinun kannattaa selvittää kysymystäsi ensin esimieheltäsi tai henkilöstöhallinnosta. Halutessasi työnantajasta riippumattoman näkemyksen ota yhteyttä luottamusmieheesi tai liiton toimistoon.


Yhteydenotto

Jos tarvitset työsuhteeseen liittyvää apua, ota yhteyttä lakimiehiimme. Kerro lomakkeella, millaisessa asiassa tarvitset apua. Palvelun nopeuttamiseksi pyydämme sinua täyttämään valmiiksi jäsennumeron ja yhteystietosi. Lakimiehemme on sinuun henkilökohtaisesti yhteydessä.Aikio, Saara, neuvottelupäällikkö
Yksityissektorin neuvottelu- ja sopimustoiminta
Puhelin 0201 235 338

Leppänen, Juho-Heikki, lakimies
Yksityissektorin työsuhdeneuvonta
Puhelin 0201 235 365
Torvela, Tuire, lakimies
- Yksityissektorin edunvalvonta ja työsuhdeneuvonta
- Ammatinharjoittajia ja yrittäjiä koskevat tehtävät
- Perhe- ja perintöoikeudellinen neuvonta
Puhelin 0201 235 356