Huhtikuu

100 jäsentä juhlavuoden esittelyssä

Esittelemme Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi 100 Akavan Erityisalojen jäsentä.


Esittelyt julkaistaan erissä, kymmenen jäsentä kuukaudessa vuoden 2017 aikana lukuunottamatta kesä- ja heinäkuuta.


 1. 100 jasenta_logo_webJäsenyhdistys
 2. Ammatti/titteli
 3. Koulutus
 4. Kotipaikkakunta
 5. Miksi tekemäsi työ on merkityksellistä? / Miksi ammattisi on tärkeä? 

Huhtikuussa esittäytyvät:


Laura Eskelinen_webLaura Eskelinen

 1. Viestinnän asiantuntijoiden ammattijärjestö Viesti
 2. Projektikoordinaattori
 3. HuK (puheviestintä), viimeistelen FM-tutkintoa samalta alalta
 4. Helsinki
 5. Mukavat sattumat kuljettivat minut projektikoordinaattoriksi paikkatietoalan tutkimuslaitokseen opintojen ollessa vielä kesken. Vaikka työni on paljon muutakin kuin viestintää, se on se suola työssäni - saan tehdä tiedeviestintää, kehittää työyhteisömme viestintää ja kouluttaa muita paremmiksi viestijöiksi. Kaikella tällä on tiedemaailmassa huikean iso merkitys. Teen tutkimusta näkyväksi ja autan muita samassa hommassa, parempaa puuhaa ei olekaan! Mielestäni ihan jokaisessa organisaatiossa olisi käyttöä viestijälle, nyt ja tulevaisuudessa. Merkitys ei aina näy euroissa kvartaalilla, mutta pitkässä juoksussa arvo on korvaamaton.

Heikki Hytonen_webHeikki Hytönen

 1. Suomen Restonomit – SURE
 2. Liikeideapäällikkö
 3. Restonomi (ylempi AMK)
 4. Kotka
 5. Tarjoan työssäni vieraillemme elämyksiä jokaisena hetkenä. Elämme mukana arjessa ja juhlassa. Olemme osa yllätyksellisiä ja merkityksellisiä kohtaamisia. Työyhteisö, sen osaaminen ja oppiminen ovat minulle tärkeitä.

Laura Iisakka_webLaura Iisakka

 1. Specia - Asiantuntijat ja ylemmät toimihenkilöt
 2. HR-koordinaattori
 3. KK
 4. Helsinki
 5. Työni on merkityksellistä, koska yhdistän monia työntekijöitä ja työnantajia. Tarjoan erilaisille ihmisille mahdollisuuden työllistyä ja palkkaan myös nuoria lukiolaisia heidän ensimmäiseen työhön.

Marja-Leena Jalava_webMarja-Leena Jalava

 1. TAAY - Tiedon ja arkistonhallinnan ammattiyhdistys
 2. Arkistotutkija / Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran arkisto
 3. Filosofian maisteri
 4. Helsinki
 5. Työssäni perinne- ja muistitietoaineistojen parissa olen kartuttamassa monimuotoisen suomalaisen identiteetin rakennusmateriaalia samalla varmistaen, että tämä ainutkertainen kulttuuriperintö on tutkijoiden ihasteltavana vielä Suomen 200-vuotispäivänäkin.

Arja Justander_webArja Justander

 1. Kuntien asiantuntijat - Kumula
 2. Arkistosihteeri
 3. FM
 4. Pieksämäki
 5. Tiedonhallinnan asiantuntijana teen työtä kuntahallinnon sisäiseen käyttöön. Kaikki työntekijät saavat avullani ohjeistoa toiminnan avoimuuden lisäämiseen.

Miika Mertanen_webMiika Mertanen

 1. Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU
 2. Viestintäharjoittelija
 3. FM, kulttuurintutkimus (mediakulttuuri ja viestintä)
 4. Helsinki
 5. Kulttuurintutkimuksen koulutusohjelmasta valmistuu monipuolisesti kriittisen ajattelun taitavia osaajia esimerkiksi asiantuntijatehtäviin, viestinnän alalle ja projektityöskentelyyn. Itse valmistuin toukokuussa 2017 filosofian maisteriksi ja työskentelen tällä hetkellä Helsingin yliopiston urapalveluilla viestintäharjoittelijana. Tekemässäni työssä pääsen hyödyntämään paitsi tuoretta asiantuntijuuttani viestinnässä, myös edistämään työnantajille, opiskelijoille ja alumneille tapahtuvaa viestintää uraan ja työelämään liittyvissä asioissa.

Jaakko Nummi

JaakkoNummi_web
 1. Suomen Verotarkastajat SVT
 2. Verotarkastaja
 3. Hallintotieteiden maisteri
 4. Espoo
 5. Tee työtä jolla on tarkoitus - tämä Puolustusvoimien vanha rekrytointilause sopii mielestäni yhtä hyvin Verohallintoon. Verotarkastajat puolestaan ovat Verohallinnon käyntikortteja. Tulevaisuudessa merkityksemme vain korostuu, sillä sähköisen asioinnin lisääntyminen vähentää käyntejä verotoimistoissa, mutta henkilökohtaisen face to face-kohtaamisen tarve ei kuitenkaan vähene.

Ilona_Paajanen_webIlona Paajanen

 1. Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen henkilökuntayhdistys
 2. Virolais-suomalaisen sanakirjan toimittaja, erityisasiantuntija
 3. FM
 4. Helsinki
 5. Työni perusarvona on kielen merkittävyys yksilön elämässä ja yhteiskunnassa. Suomen puhutuimpia vähemmistökieliä on viro, joten nykykieltä kuvaava virolais-suomalainen suursanakirja on tarpeen. Verkkosanakirja julkaistaan Kotuksen ja Eesti Keele Instituutin yhteistyönä Suomen ja Viron 100-vuotisitsenäisyyspäivien kunniaksi.

UUSI Hannele_Salmi_webHannele Salmi

 1. Aito HSO
 2. Sisällöntuottaja
 3. Tradenomi (HSO) + YTK
 4. Helsinki
 5. On hienoa, että töissä pääsee oman markkinointi- ja viestintäosaamisen kautta edistämään itselle tärkeitä asioita, jotka liittyvät terveys- ja hyvinvointiasioihin.

Reetta_Tuomola_webReetta Tuomola

 1. Suomen Suuhygienistiliitto SSHL
 2. Suuhygienisti
 3. Suuhygienisti (AMK)
 4. Tampere
 5. Pääsen päivittäin parantamaan asiakkaitteni suun terveyttä omalla panoksellani ja samalla ennaltaehkäisemään tulevia suun alueen ongelmia. Nautin työssäni erityisen paljon tyytyväisten asiakkaiden kiitoksista sekä kätteni jäljen konkreettisesta näkemisestä, kun asiakkaan suun tilanne paranee. On iloni olla suuhygienistinä korkeatasoisessa hoitotiimissä valmiina auttamaan!