Joulukuu

100 jäsentä juhlavuoden esittelyssä

Esittelemme Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi 100 Akavan Erityisalojen jäsentä.


Esittelyt julkaistaan erissä, kymmenen jäsentä kuukaudessa vuoden 2017 aikana lukuunottamatta kesä- ja heinäkuuta.


 1. 100 jasenta_logo_webJäsenyhdistys
 2. Ammatti/titteli
 3. Koulutus
 4. Kotipaikkakunta
 5. Miksi tekemäsi työ on merkityksellistä? / Miksi ammattisi on tärkeä? 

Joulukuussa esittäytyvät:


Virve Juhola_webVirve Juhola

 1. Käännösalan asiantuntijat KAJ
 2. Yrittäjä / Cape Context Oy
 3. FM
 4. Vantaa
 5. Meitä kahdella kielellä kirjoittavia tarvitaan suomalaisissa organisaatioissa kertomaan maailmalle, mikä Suomessa on kiinnostavinta. Samoin meitä tarvitaan kertomaan suomalaisille omalla omintakeisella kielellämme, mitä maailmalla tapahtuu ja miksi se on kannaltamme merkittävää.

Arja KauttoArja Kautto

 1. Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU
 2. Tuottaja
 3. Medianomi AMK
 4. Jyväskylä
 5. Olen lastenmusiikkiorkesteri Loiskiksen tuottajana nyt 14. vuotta. Kulttuurin ja nuorison parissa työskentelin pisimpään muuallakin. Lastenkulttuuri on erityisen tärkeää. Moni- puolisessa musiikissa yhdistyvät taiteenalat runoista sirkukseen, mielikuvituskaan ei ole rajana. Lasten ennakkoluulottomuus on parasta!

Annina Laakso_webAnnina Laakso

 1. Specia - Asiantuntijat ja ylemmät toimihenkilöt
 2. Opintoasiainpäällikkö
 3. Kasvatustieteen maisteri (kasvatustiede) ja filosofian maisteri (englannin kieli)
 4. Naantali
 5. Työskentelen Turun yliopiston kielikeskuksessa opintoasiainpäällikkönä. Vastaan opintohallinnon sekä opiskelijoiden palveluiden sujuvuudesta ja olen mukana kehittämässä kielten opetusta ja opiskelijoiden opinto-ohjausta.

Eveliina Miettunen_webEveliina Miettunen

 1. Viestinnän asiantuntijoiden ammattijärjestö Viesti
 2. Viestintäharjoittelija
 3. FM, suomen kieli
 4. Turku
 5. Hyvä ja tarkoituksenmukainen viestintä luo raamit kaikelle toiminnalle: oli kyseessä sitten yritysten, järjestöjen tai yksilöiden välinen kommunikaatio.  Omalla työlläni pystyn tarjoamaan tietoa ja kiinnostavia sisältöjä eri alojen toimijoille, heidän asiakkailleen ja eri sidosryhmille.

Anne Poutiainen_web.Anne Poutiainen

 1. Specia - Asiantuntijat ja ylemmät toimihenkilöt
 2. Tietohallintopäällikkö
 3. FM, TtM, JET
 4. Kuopio
 5. Tehtäväni on sairaalan tietohallinnon strateginen suunnittelu ja digitalisaation edistäminen. Sairaalassa tietosuoja ja tietoturva sekä riskienhallinta ovat erityisasemassa. Mikäli onnistun työssäni, sairaalanhoidon asiantuntijat pystyvät tekemään oman työnsä parhaalla mahdollisella tavalla.

Mikko Puttonen_webMikko Puttonen

 1. Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU
 2. Projektipäällikkö
 3. Bachelor of Culture and Arts
 4. Seinäjoki
 5. Saan auttaa musiikintekijöitä välttämään ylimääräisiä mokia ja konkareita jakamaan oppejaan uusille tekijöille. Samalla opin ja kehityn itse. #Hyviähommia siis!

Sari SahlströmSari Sahlström

 1. Specia - Asiantuntijat ja ylemmät toimihenkilöt
 2. Opintosihteeri
 3. Kasvatustieteen maisteri
 4. Turku
 5. Työskentelen Musiikkiopistossa lasten ja nuorten musiikkikasvatuksen parissa. On upeaa huomata, kuinka musiikin voima vaikuttaa lapsen- nuoren kasvuun ja kehitykseen. Musiikki ei ainoastaan anna iloa ja uusia kokemuksia, vaan se kantaa läpi vaikeidenkin aikojen. Opintosihteerin työssä minulla on ilo olla mukana Musiikkiopiston koulutuksen suunnittelussa ja sen kehittämisessä. Usein saan olla avuksi opettajien pedagogisissa ongelmissa sekä tukena vanhemmille kasvatukseen liittyvissä seikoissa.  Opintosihteeri työskentelee laitoksen ytimessä, joka nostaa ammatin tärkeäksi koko toiminnan osalta.

Terhi Seinä_webTerhi Seinä

 1. Opetushallinnon akateemiset toimihenkilöt
 2. Opetusneuvos (Opetushallitus, yleissivistävä koulutus)
 3. FM, saksan ja ruotsin aineenopettaja
 4. Espoo
 5. Työni Opetushallituksessa on luonteva jatkumo kentältä opettajan työstä hallinnon puolelle. Olen mukana kehittämässä suomalaisen koulujärjestelmän kivijalkaa opetussuunnitelmien perusteita peruskoulun ja lukion osalta, erityisesti toisen kotimaisen ja vieraiden kielten osalta. Uudet opsit toivat mukanaan erityisesti kieliaineita yhdistävän kielikasvatuksen ja kaikkia oppiaineita yhdistävän monilukutaidon. Toinen puoli työkentästäni on kielenoppimisen huipulla. Koordinoin Opetushallituksen yhteydessä toimivan Auktorisoitujen kääntäjien tutkintolautakunnan kanssa auktorisoidun kääntäjän tutkintojärjestelmää.

NuppuSuvanto_webNuppu Suvanto

 1. Aito HSO
 2. Henkilöstöasiantuntija
 3. BBA Tradenomi, HSO
 4. Vesilahti
 5. Työni on merkityksellistä, koska saan työssäni helpottaa ihmisten integroitumista suomalaiseen yhteiskuntaan. Neuvon ja autan Suomeen saapuvia ulkomaalaisia työntekijöitä ja heidän perheitään maahantuloon liittyvissä asioissa oleskeluluvista verotukseen ja sosiaaliturvasta perheen palveluihin. On hienoa huomata, että omalla työllä on aito tarkoitus.

Viivi ViljakainenViivi Viljakainen

 1. Suomen Restonomit - SURE
 2. Restonomi
 3. Matkailu- ja palveluliiketoiminta
 4. Äänekoski
 5. Asiakkaiden palvelu voi olla parhaimmillaan ystävyyssuhteiden solmimista ja henkilökohtaisen palvelun tarjoamista. On ihanaa, jos voi antaa ja välittää asiakkaille omaa positiivista energiaa. Parasta on nauraa yhdessä asiakkaiden kanssa maailman menolle ja ihan tavalliselle elämälle. Mielekäs työ tuo elämään valtavasti hyviä asioita, ja on parasta tehdä työtä, josta nauttii ja se näkyy myös ulospäin.