Uutisarkisto

rss Uutisarkisto 2018

11.10.2017 Akavan Erityisalat: Kelan tulkkauspalvelujen kilpailutus puuttuu perusoikeuksiin

Akavan Erityisalat on huolissaan mallista, jolla Kela kilpailuttaa kuulovammaisten tulkkauspalveluja. Kilpailutus vaarantaa elinkeinonharjoittamisen vapauden ja työtä koskevan oikeuden toteutumista, jotka ovat perusoikeussuojan piirissä.

Lue lisää


10.10.2017 Työsuojeluvaalit 2017

Työsuojeluvaltuutettujen vaalit käydään työpaikoilla marras–joulukuussa.

Lue lisää


6.10.2017 Kunnon työn päivää juhlitaan 7. lokakuuta

Tämän vuoden teemana on yhdenvertaisuus. Liian moni työntekijä kokee eriarvoisuutta työelämässä esimerkiksi sukupuolen, kansalaisuuden tai seksuaalisen suuntautumisen tähden.

Lue lisää


2.10.2017 Akavan Erityisalat: Raskaussyrjintätapaukset yleisiä jäsenneuvonnassa

– Miltei joka päivä jäsenet ottavat yhteyttä liittoon ja kysyvät raskaussyrjinnästä. Tyypillinen tapaus on, että määräaikaisuutta ei jatketa tai että perhevapaalta palaava huomaa työnsä kadonneen. Vaikuttaa siltä, että raskaus tekee naisesta työelämässä kuin hyödyttömän, sanoo Raskaussyrjintä ei ole leikin asia -kampanjan avaustilaisuudessa 2.10. puhunut lakimies Anna Zibellini Akavan Erityisaloista.

Lue lisää


2.10.2017 Raskaussyrjintää vastustava kampanja alkoi

Tasa-arvovaltuutettu kampanjoi lokakuussa teemalla Raskaussyrjintä ei ole leikin asia. Akavan Erityisalat on mukana kampanjassa.

Lue lisää


2.10.2017 Valtion jäsentiedote Keppi ja porkkana 3/2017 ilmestynyt

Keppi ja porkkana on Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry:n valtiosektorin liittojen tiedotelehti, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa.

Lue lisää


2.10.2017 Ulkoministeriö arvioi: SASKin työ tuottaa tulosta maailmalla

SASK on yksi kehitysyhteistyötä tekevistä kansalaisjärjestöstä, jonka työn tuloksellisuutta ulkoministeriö on arvioinut viimeisen vuoden aikana.

Lue lisää


26.9.2017 Akavan Erityisalojen uutiskirje 8/2017 ilmestynyt

Uutiskirjeessä asiaa mm. syksyn sopimusneuvotteluista, työsuojeluvaaleista sekä tulevista tapahtumista. Haemme myös haastateltavaa raskaussyrjintäjuttuun!

Lue lisää


25.9.2017 Uusittu Paranna palkkaasi -opas ilmestynyt

Oppaasta saat hyvän kuvan palkkaukseen yleensä vaikuttavista tekijöistä ja palkkauksen ympärillä käytävästä keskustelusta sekä erityisesti välineitä itse käydä keskustelua omasta palkastasi uutta työpaikkaa hakiessasi tai nykyisessä tehtävässäsi palkkakeskusteluun valmistautuessasi.

Lue lisääSeuraavat