Jasenmaksu

“Asiantunteva ammattiliitto tuo turvaa elämääsi.”

Jäsenmaksut

Jäsenmaksut uudistuvat siten, että vuoden 2018 alusta lähtien kaikki jäsenet maksavat jäsenmaksua.


Jäsenmaksu on prosentuaalinen ja se maksetaan ennakonpidätyksen alaisista palkkatuloista (sis. lomakorvaukset, lomarahat ja luontoisedut, kuten mm. lounas-, auto- ja puhelinedut sekä ns. tukipaketit irtisanomistilanteessa).


Jos sinulla on useita työnantajia, esim. kaksi osa-aikaista työsuhdetta, jäsenmaksu maksetaan molemmista palkkatuloista.


Jäsenmaksua ei makseta bonuksista, optioista, tulospalkkioista, päivärahoista ja kilometrikorvauksista.


Prosentuaalinen jäsenmaksu maksetaan myös työttömyyskassan maksamista etuuksista. Erityiskoulutettujen työttömyyskassa Erko perii jäsenmaksun automaattisesti maksamistaan etuuksista.


Jos olet opiskelija tai opintovapaalla, jäsenmaksusi on prosentuaalinen ja se maksetaan ennakonpidätyksen alaisista palkkatuloista (sisältäen lomakorvaukset, lomarahat ja luontoisedut) sekä työttömyyskassan maksamista etuuksista. Muissa tapauksissa opiskelijajäsen on vapautettu jäsenmaksusta.


Ulkomailla asuva maksaa jäsenmaksua 10€/kk (ei koske lähetettyä työntekijää).


Eläkeläisten jäsenmaksu on 70 euroa vuodessa (5,83 €/kk). Jos olet jäänyt eläkkeelle kesken vuoden, jäsenmaksu peritään vain loppuvuoden osalta kertamaksuna.


Ammatinharjoittaja- sekä yrittäjäjäsenten jäsenmaksu on 200 euroa vuodessa (16,66 €/kk). Jos liityt tai aloitat yritystoiminnan kesken vuoden, jäsenmaksu peritään vain loppuvuoden osalta.


Mikäli sinulla ei ole ennakonpidätyksen alaisia palkkatuloja tai työttömyyskassan maksamia etuuksia, jäsenmaksusi suuruus on 10 euroa kuukaudessa. Muista päivittää jäsentietosi saadaksesi alennetun jäsenmaksun!