Jasenmaksu

“Asiantunteva ammattiliitto tuo turvaa elämääsi.”

Jäsenmaksut


Jäsenmaksu on prosentuaalinen ja se maksetaan ennakonpidätyksen alaisista palkkatuloista (sis. lomakorvaukset, lomarahat ja luontoisedut, kuten mm. lounas-, auto- ja puhelinedut sekä ns. tukipaketit irtisanomistilanteessa).


Jos sinulla on useita työnantajia, jäsenmaksu maksetaan kaikista palkkatuloista.


Jäsenmaksua ei makseta bonuksista, optioista, tulospalkkioista, päivärahoista, kilometrikorvauksista ja sivutoimisen yrityksen tuloista.


Prosentuaalinen jäsenmaksu maksetaan myös työttömyyskassan maksamista etuuksista. Erityiskoulutettujen työttömyyskassa Erko perii jäsenmaksun automaattisesti maksamistaan etuuksista.


Opiskelija tai opintovapaalla oleva on vapautettu jäsenmaksuista. Jos teet töitä opintojen ohella, jäsenmaksusi on prosentuaalinen ja se maksetaan ennakonpidätyksen alaisista palkkatuloista (sisältäen lomakorvaukset, lomarahat ja luontoisedut) sekä työttömyyskassan maksamista etuuksista.


Ulkomailla asuva maksaa jäsenmaksua 10€/kk (ei koske lähetettyä työntekijää).


Eläkeläisten jäsenmaksu on 70 euroa vuodessa (kertamaksu). Jos jäät eläkkeelle kesken vuotta, jäsenmaksu peritään vain loppuvuoden osalta (5,83€/kk).


Ammatinharjoittaja- sekä yrittäjäjäsenten jäsenmaksu on 200 euroa vuodessa

(kertamaksu tai 16,66€/kk). Jos liityt tai aloitat yritystoiminnan kesken vuoden, jäsenmaksu peritään vain loppuvuoden osalta.


Mikäli sinulla ei ole palkkatuloja tai työttömyyskassan maksamia etuuksia, jäsenmaksusi suuruus on 10 euroa kuukaudessa. Muista päivittää jäsentietosi saadaksesi alennetun jäsenmaksun!


Alennettua jäsenmaksua maksat ainoastaan niiltä kuukausilta, jolloin sinulla ei ole palkkatuloa yhdeltäkään päivältä. Esim. jäät perhevapaalle 5.3. Saat palkan neljältä päivältä maaliskuussa ja maksat näiden päivien tulosta normaalin prosentuaalisen jäsenmaksun. Tällöin maksat 10 euron jäsenmaksua vasta huhtikuusta alkaen.Kysyttävää jäsenmaksuista?

Puhelin 0800 135 370 (numero on maksuton)

Puhelinaika arkisin klo 9 - 14.

 

Sähköposti: jasenpalvelut@akavanerityisalat.fi

Muista mainita viestissä koko nimesi ja jäsennumerosi tai syntymäaikasi.