Siirtyminen toisesta liitosta

Miten liityn Erityiskoulutettujen työttömyyskassa Erkoon, kun olen toisen työttömyyskassan jäsen?

Työttömyyskassaa voit vaihtaa vain palkkatyösuhteen aikana. Esimerkiksi työttömänä, hoitovapaalla tai opintovapaalla ollessasi et voi vaihtaa työttömyyskassaa. Myös opiskelijalta edellytetään, että hän on työttömyyskassaa vaihtaessaan palkkatyössä.


Huomioithan, että työttömyyskassaan liittyessäsi/kassaa vaihtaessasi, sinun pitää olla töissä työ- tai virkasuhteisessa työssä.


Jäsenyytesi alkaa siitä päivästä, jolloin hakemuksesi saapuu Akavan Erityisaloihin, ellet ole erikseen ilmoittanut jäsenyytesi alkamiselle myöhempää ajankohtaa. Suosittelemme, että ajoitat liittymisen alkamaan kalenterikuukauden alusta jäsenmaksujen laskemisen helpottamiseksi.


Erityiskoulutettujen työttömyyskassa Erkossa jäsenyytesi alkaa, kun sinut on hyväksytty Akavan Erityisalojen jäseneksi edellyttäen, että maksat jäsenmaksusi säännöissä määrätyllä tavalla. Erkon jäsenmaksu sisältyy maksamaasi ammat­tiliiton jäsenmaksuun.


Akavan Erityisaloihin ja työttömyyskassaan liittymisestä saat vahvistuksen postitse muutaman viikon sisällä.

 

Milloin erota edellisestä työttömyyskassasta ja ammattiliitosta?

Vaihdettaessa työttömyyskassaa, lähetä ensin jäsenhakemus Akavan Erityisaloihin. Ilmoita eroamisestasi edelliseen työttömyyskassaan/ammattiliittoon vasta sitten, kun olet saanut varmistuksen uudesta jäsenyydestä. Näin varmistat jäsenyyden jatkumisen ilman katkoksia. Työssäoloaika, jolloin jäsenyys ei ole voimassa, ei ole vakuutuksenalaista eikä täten kerrytä työssäoloehtoa.


Työttömyyskassan jäsenenä hankitut työskentely- ja vakuutuskaudet säilyvät, jos siirryt työttömyyskassasta toiseen kuukauden kuluessa. Jäsenmaksujen tulee olla maksettuina edelliseen työttömyyskassaan/ammattiliittoon eroamishetkeen asti kyseisen kassan/liiton sääntöjen määräämällä tavalla.


Jos kuukauden siirtymäaika ylittyy, sinun tulee täyttää työskentely- ja vakuutuskaudet uudelleen uudessa kassassa.


Samanaikaisesti et voi olla jäsenenä kahdessa työttömyyskassassa. Sinun tulee itse huolehtia toisen työttömyyskassan/ammattiliiton jäsenyyden irtisanomisesta.

 

Työttömyyskassalaki http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1984/19840603


Erityiskoulutettujen työttömyyskassa ErkoMikäli sinulla on kysyttävää hakemukseen tai jäsenyyteen liittyen, voit ottaa yhteyttä Akavan Erityisalojen jäsensihteereihin puh. 0800 135 370, puhelinaika klo 9-14.