Tapahtumahaku

 
 

Akavan historialliset ulosmarssit – mitä ja miksi? -jäsenwebinaari

31.1.2024 klo 16-17

Tapahtumapaikka
, webinaari

Pääministeri Petteri Orpon hallitusohjelma on ollut arvioitavana kesäkuusta lähtien. Toteutuessaan ohjelma muuttaa työelämän pelisääntöjä vahvasti työnantaja- ja yrittäjäjärjestöjen tavoitteita vastaaviksi. Suunta työmarkkinoilla kääntyy työntekijän suojelusta ja tasapainon hakemisesta työnantajapuolen suosimiseen.


Hallitusohjelman jokainen työelämäheikennys osuu toteutuessaan rankasti korkeakoulutettuihin, jotka osaamisellaan ja asiantuntemuksellaan varmistavat Suomen menestyksen ja yhteiskunnan toiminnan.


Me vaadimme, että hallitus ei toteuta muutoksia yksipuolisesti ja tutkimatta heikennysten kokonaisvaikutuksia. Odotamme hallitukselta tasapainoisempaa työelämäuudistusten linjaa, josta neuvotellaan aidosti myös palkansaajien kanssa.


Haluamme jatkaa suomalaista tapaa tehdä uudistuksia neuvotellen ja sopimisen kautta. Akava onkin koko syksyn hakenut ratkaisua ensisijaisesti neuvottelujen ja yhteistyön kautta. Tämä ei ole johtanut toivottuun tulokseen.


Akavan hallitus päätti 19.1. kokouksessaan vastatoimista: helmikuussa järjestetään 18 akavalaisen liiton voimin ulosmarssit tiistaina 6.2. klo 14 alkaen Helsingissä, Turussa ja Tampereella. Akavan Erityisalat on ulosmarsseissa mukana.


Järjestämme vastatoimista jäsenwebinaarin, jossa on mahdollista kysellä ja keskustella. Tervetuloa mukaan!


Webinaarin ohjelma

  • Miksi ulosmarssit? – Maan hallituksen heikennysesitykset ja Akavan ratkaisuesitykset
    edunvalvontajohtaja Helena Lamponen
  • Miten Akavan Erityisalat on tähän mennessä vaikuttanut? 
    neuvottelupäällikkö Amalia Poutanen
  • Mitä tarkoittaa ulosmarssi? - Usein kysytyt kysymykset
    neuvottelupäällikkö Jaakko Korpisaari


Ilmoittautuminen

> Ilmoittaudu mukaan webinaariin viimeistään tiistaina 30.1. Lähetämme ilmoittautuneille Teams-linkin keskiviikkona 31.1. aamupäivän aikana.

Tallenna kalenteritiedosto